In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Dagverloop van de Bike Challenge

Vertrek georganiseerd vervoer

Bikers die met het georganiseerd vervoer (bus of trein) naar Maastricht rijden kunnen op deze pagina alle details hierover vinden. Zorg er voor dat je optijd aanwezig bent bij het opstappunt, want de bussen en trein zullen stipt vertrekken.

Start Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge

De Challenge start deze keer bij de Gashouder in Maastricht. Deelnemers die met eigen vervoer komen en toeschouwers kunnen parkeren bij Q-Park Frontenpark op nog geen 3 minuten lopen van de startlocatie. Alle deelnemers wachten met hun fiets op het grasveld naast de Gashouder tot hun startmoment. Iedere deelnemer kan één rugzak, voorzien van een nummerbandje achterlaten bij de Gashouder. Deze kan dan bij de finish weer in ontvangst genomen worden. 

Alle fietsers zijn onderverdeeld in 12 startgroepen, waves genoemd. Jouw wavenummer vind je in de informatiemails die we je hebben toegestuurd, maar ook op je profielpagina. 

Startprocedure
Alle deelnemers wachten op het grote grasveld naast de Gashouder tot hun wave aan de beurt is. Tijdens het wachten wordt je op de hoogte gehouden door onze spreekstalmeester over het verloop. Op het moment dat een wave de Gashouder binnengaat, begeven de deelnemers uit de volgende wave zich richting de ingang van de Gashouder. Je gaat dan met je wave voor de ingaande deur van De Gashouder staan om vervolgens naar binnen te gaan als de deuren zich openen. Wat er zich binnen af zal spelen is nog een verandering, maar een paar minuten laten rijd je de Gashouder uit en is jouw Challenge gestart! 

wave

binnenkomst

Gashouder

Start

Challenge

wave 0* 7:17 7:23
wave 1 7:24 7:30
wave 2 7:31 7:37
wave 3 7:38 7:44
wave 4 7:45 7:51
wave 5 7:57 8:03
wave 6 8:04 8:10
wave 7 8:11 8:17
wave 8 8:18 8:24
wave 9 8:30 8:36
wave 10 8:37 8:43
wave 11 8:44 8:50
wave 12 8:51 8:57

 *wave 0 zijn de estafettelopers

Verzorgingsposten

Over de route zijn 3 verzorgingsposten verdeeld. Hier kun je even op adem komen, je bidon bijvullen en de nodige koolhydraten tot je nemen. Let wel dat je van ieder aangeboden artikel slechts max. 1 stuk neemt, zodat de deelnemers na jou niet mis grijpen. 

post 1: Vissers Energy Group Stop
km: 49
locatie: Opitter (B), schutterslokaal van Schuttersgilde St Trudo (Google Maps)

post 2: LIDL Stop
km: 113
locatie: Luyksgestel (NL), soutinggebouw St Andries (Google Maps)

post 3: De Brabantse Hei Stop
km: 140
locatie: Hooge Mierde (NL), De Brabantse Hei (Google Maps)

Tijdslimieten

Naar verwachting finishen de eerste deelnemers om 14.00 uur op de Vrijthof in Hilvarenbeek, de uiterste finishtijd is 21.00 uur. Omdat vanaf 21.00 uur de duisternis invalt, zijn er tijdslimieten bij de pauzeplaatsen om het parcours te mogen vervolgen. Deze worden strikt gehanteerd om te voorkomen dat deelnemers aan het einde nog in het donker in het bos rijden. Elke deelnemer heeft in zijn navigatie ook de verkorte routes gekregen, die gevolgd kunnen worden als je niet meer de originele route kunt/mag volgen. De tijdslimieten zijn als volgt:

post Opitter: 13:00 uur

post Luijksgestel: 17:00 uur

post Hooge Mierde: 19:00 uur

Finish

Aan het einde van de Challenge finish je op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Ons doel is om je een onvergetelijke aankomst te bieden. Na je aankomst krijg je van ons een uniek herinnering aan deze speciale dag. Vervolgens kun je je fiets in de bewaakte fietsenstalling naast de kerk afgeven. Daar vlakbij vind je ook de vrachtwagen waarin je je tas weer in ontvangst kunt nemen. Ook kun je na inlevering van een bon uit je starttas een gratis bord pasta ophalen. Bij het ' Infopunt Vrijwilligers' in het ' Open Huis', Vrijthof 21A kun je je eventueel melden voor een massage om de straffe spieren weer los te krijgen.

Als je wil kun je bij LACO aan sportpark de Roodloop jezelf opfrissen voordat je gaat genieten van de afterparty met muziek en veel gezelligheid. Later op de avond zullen we op spectaculaire wijze het totaal opgehaalde bedrag voor het KWF bekend maken. De afterparty zal tot 24:00 uur duren.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved