In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Dagverloop van de Challenge

Alle fietsers die met georganiseerd vervoer naar Maastricht gaan, dienen zich op zaterdag 20 april 2019 vóór 5.30 uur te melden bij Van Abeelen APK aan Slibbroek 1 Hilvarenbeek. 

5.00 - 5.30 u aanmelden en in ontvangstname van wielershirt en stuurbordje

5.00 - 5.30 u inladen fietsen

5:30 u vertrek vanuit Hilvarenbeek

7.30 u aankomt bij MECC Maastricht. Uitstappen en fietsen uitladen. De deelnemers rijden per fiets naar het Vrijthof.

8.00 - 9:00 u - start bij het Vrijthof Maastricht. Tot aan Smeermaas (10 km) gaat de route over verharde paden en zal er vooral in kolonne gereden worden, daarna kan iedereen zijn tempo kiezen. De Vrijthof-Vrijthof Challenge is geen wedstrijd, er vindt dan ook geen registratie van tijd na binnenkomst plaats. De route vinden de deelnemers door de vooraf verstrekte GPX bestanden die ze op hun navigatie kunnen uitlezen en volgen.

Na pauzeplaatsen in Bree (56 km) en Luyksgestel(103 km)  en Hooge Mierde (133km)  komt de finish in Hilvarenbeek in zicht.

Naar verwachting finishen de eerste deelnemers om 14.00 uur op de Vrijthof in Hilvarenbeek, de uiterste finishtijd is 21.00 uur. Omdat vanaf 21.00 uur de duisternis invalt, zijn er tijdslimieten bij de pauzeplaatsen om het parcours te mogen vervolgen, die zullen strict gehanteert worden, om te voorkomen dat deelnemers aan het einde nog in het donker in het bos rijden. Elke deelnemer heeft in zijn navigatie ook de verkorte routes gekregen, die gevolgd kunnen worden als je niet meer de originele route kan/mag volgen. De tijdslimieten zijn als volgt:

post Bree: 13.00 uur

post Luijksgestel: 18.00 uur

post Hooge Mierde: 20.00 uur

Na de finish ontvangt elke deelnemer een unieke herinnering aan deze speciale dag.

Bij de finish in Hilvarenbeek is er nog een spectaculair slot. Na de tocht is er mogelijkheid voor de deelnemers om te douchen bij de sportaccomodatie 'De Roodloop' en om 21.00 uur wordt de voorlopige opbrengst van de totale actie bekend gemaakt. Hierna is er nog de after-party die iedereen aanbevolen kan worden.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved