In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Ga jij de uitdaging aan?

Op zaterdag 10 mei 2025 vertrekken 1.500 enthousiaste MTB'ers vanuit Maastricht richting de Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

De ca 165 km lange route is ca. 85% onverhard en loopt over de mooiste paden die België en Nederland te bieden hebben. De deelnemers vinden hun weg via GPS-navigatie. Langs de route zijn drie goed voorziene verzorgingsposten ingericht. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om zich vanaf Hilvarenbeek naar Maastricht te laten brengen met een touringcar, waarbij de fiets per vrachtwagen vervoerd wordt. Iedere inschrijver krijgt een speciaal topkwaliteit wielershirt. Voor iedere deelnemer is er sowieso een unieke herinnering na de finish. Inschrijven kan individueel of als (bedrijfs-)team. De organisatie hoopt op wederom een onvergetelijke dag voor alle deelnemers en een indrukwekkende opbrengst voor het KWF.

Doel van de tocht 
Wie ook hun grenzen moeten verleggen zijn de mensen, altijd dierbaren van anderen, die knokken tegen de ziekte kanker. Door onderzoek, gecoördineerd door het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) is er al een veel groter percentage van de mensen waar kanker geconstateerd werd, te genezen. De levensverwachting is hierdoor al aanzienlijk toegenomen. Maar helaas verliezen we ook nog steeds veel te veel mensen aan deze slopende ziekte. Vrijwel iedereen kent wel mensen in zijn of haar omgeving die door deze ziekte getroffen zijn. Dat was ook het geval bij de organisatie van deze Challenge. Het ontstond als klein idee in het hoofd van Willem van Abeelen, die na het verlies van zijn vader en schoonzus aan kanker zich zo machteloos voelde, dat hij een mogelijkheid zocht om geld in te zamelen voor het KWF. Hij maakte een actiepagina aan op de site van het KWF en vroeg zijn broer Mark en een paar fietsvrienden om een tocht te organiseren vanaf het Vrijthof in Maastricht naar de Vrijthof in Hilvarenbeek. Het streefbedrag was € 1.500 euro en er werd in eerste instantie op ongeveer 20 deelnemers gemikt. Uiteindelijk ging dit vele malen over de kop en haalden meer dan 500 deelnemende fietsers en wandelaars ruim € 230.000,- op voor het KWF. Bij de tweede editie werd zelfs meer dan € 780.000,- overgemaakt naar het KWF, waardoor er inmiddels al meer dan 1 miljoen euro is opgehaald. Help je mee dit in 2025 te verdubbelen?

Fondsenwerving
Iedere deelnemer krijgt een eigen actiepagina, waarop hij/zij sponsoring in de vorm van donaties kan ontvangen. Als dank voor de moeite om zoveel mogelijk donaties binnen te krijgen, trekt de organisatie alles uit de kast om van de 3e editie van de VVC wederom een onvergetelijke dag te maken voor iedere deelnemer. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in op 5 november 2024 vanaf 20:00 uur. Let op: er is maar en beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol!

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved