In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Ga jij de uitdaging aan?

Op zaterdag 23 april 2022 vertrekken 1.000 enthousiaste MTB'ers vanaf het Vrijthof in Maastricht richting het Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

De 150 km lange route is ca. 85% onverhard en loopt over de mooiste paden die België en Nederland te bieden hebben. De deelnemers vinden hun weg via GPS-navigatie. Langs de route zijn drie goed voorziene verzorgingsposten ingericht. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om zich vanaf Hilvarenbeek naar Maastricht te laten brengen met een touringcar, waarbij de fiets per vrachtwagen vervoerd wordt. Iedere inschrijver krijgt een speciaal topkwaliteit Bioracer wielershirt. Voor iedere deelnemer is er sowieso een unieke herinnering na de finish. Inschrijven kan individueel of als (bedrijfs-)team. De organisatie hoopt op wederom een onvergetelijke dag voor alle deelnemers en een indrukwekkende opbrengst voor het KWF.

Doel van de tocht 
De tocht ontstond vanuit de gedachte om iets voor het KWF (als goede doel) te combineren met een ultieme sportuitdaging. Doordat de ATB’ers van de Baars Bikers al vele jaren ervaring hebben met deelname aan marathon ATB-tochten, is het niet vreemd dat het organiseren van een meer dan gemiddelde ATB tocht hun doel werd. Ze willen hiermee ook nadrukkelijk anderen uitdagen om hun grenzen te verleggen.

Wie ook hun grenzen moeten verleggen zijn de mensen, altijd dierbaren van anderen, die knokken tegen de ziekte kanker. Door onderzoek, gecoördineerd door het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) is er al een veel groter percentage van de mensen waar kanker geconstateerd werd, te genezen. De levensverwachting is hierdoor al aanzienlijk toegenomen. Maar helaas verliezen we ook nog steeds veel te veel mensen aan deze slopende ziekte. Vrijwel iedereen kent wel mensen in zijn of haar omgeving die door deze ziekte getroffen zijn. Dat was ook het geval bij de organisatie van deze Challenge. Het behoeft daarom geen verdere uitleg hoe belangrijk het is om een bijdrage te kunnen leveren aan dit onderzoek. Het is daarom dat de opbrengst van deze Challenge geheel ten goede komt aan het KWF. Op voorhand hebben al veel sponsoren hun medewerking toegezegd, waardoor het absoluut reëel is om te streven naar een mooie bijdrage. De exacte opbrengst zal zo spoedig mogelijk na afloop van de Challenge bekend worden gemaakt.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved