In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Waar staan de Japanse tekens op de kraag van het wielershirt voor?

De vier Japanse tekens op de kraag van het wielershirt dat alle deelnemers krijgen is een zeer persoonlijke aanvulling vanuit de organisatie aan het shirt ontwerp.

In december 2017 kreeg Andrea van Abeelen, vrouw van Mark en schoonzus van Willem, de diagnose kanker. Slechts twee jaar nadat de vader van Mark en Willem stierf aan kanker. Andrea's vooruitzichten waren van meet af aan zeer negatief. Beter worden zat er niet in en alleen met geluk zou ze nog wat kwaliteit en kwantiteit van leven krijgen. Ze heeft 10 maanden hard gevochten, maar het zo gewenste geluk zat er voor haar niet in. 10 maanden lang heeft ze er alles aan gedaan om langer bij haar gezin, familie en vrienden te mogen blijven. Het mocht niet baten en ze stierf op 26 september 2018 op 41 jarige leeftijd.

Gedurende haar ziekte is het idee van de Challenge ontstaan en gegroeid. Ze heeft er zich ook voor ingezet door o.a. het logo te ontwerpen. Al vond ze het ook heel moeilijk, omdat ze wist dat ze het niet meer mee zou maken.

Andrea droeg de vier tekens uit het door haar zo geliefde Japan altijd bij zich. Ze stellen de vier jaargetijden voor; zomer, lente, herfst en winter. Deze karakters waren de rode draad bij het afscheid van Andrea en zullen altijd warme herinneringen bij ons ophalen. Andrea heeft het ontwerp van de shirts gezien en was erg onder de indruk van het idee dat op 20 april meer dan 500 fietsers met haar tekst op de kleding een gigantische berg geld bij elkaar gaan trappen voor het KWF.

We missen Andrea iedere dag, maar zijn erg dankbaar en gemotiveerd om dit gemis als voedingsbodem te gebruiken om een significant bedrag bij elkaar te halen voor het KWF en zo het lot wat Andrea trof voor anderen zoveel mogelijk te voorkomen.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved