In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Wat moet ik weten over de GPS-navigatie?

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is een GPS-tocht. Dit betekent dat de deelnemer zijn route moet vinden via zijn fietsnavigatie. 

Hoe komt de route op de fietsnavigatie?
In de aanloop naar de Challenge krijgen de deelnemers een computerbestand waar de route in zit. Dit is een zogenaamd .GPX bestand. Dit bestand moet gekopieerd worden naar je fietsnavigatie. Sluit hiervoor je fietsnavigatie aan je computer aan en sleep het bestandje naar de juiste map op je fietsnavigatie. Dit verschilt per navigatiecomputer:

  • Garmin Edge: /garmin/newfiles
  • Garmin: /garmin/GPX
  • MIO: /dodge/tracks

Op de dag van de challenge kun je dan de route openen op de fietsnavigatie.

Hoe wordt de route aangegeven?
Vanwege de lengte van de route is het technisch niet mogelijk om de route met navigatieaanwijzingen te volgen. Er is daarom gekozen om de route als 'track' (ook wel 'spoor' genoemd) beschikbaar te stellen. Hierdoor is iedereen ervan verzekerd dat zijn fietsnavigatie overweg kan met het bestand en dat ook daadwerkelijk de juiste route wordt gereden. De deelnemer volgt simpelweg de aangegeven lijn op zijn scherm. Als hij hiervan afwijkt, dan krijgt hij een waarschuwing. Ondanks dat het gebruik van een fietscomputer relatief eenvoudig is, raden wij aan om dit toch eerst een paar keer te oefenen voor de deelname aan de Challenge.

Kan ik ook mijn mobiele telefoon gebruiken?
Mocht er vraag naar zijn, dan kunnen wij ook een .KMZ bestand aanleveren dat door Google Maps gebruikt kan worden. Wij raden dit echter af, omdat de batterijduur van een mobiele telefoon in de meeste gevallen niet lang genoeg is om de hele route te gebruiken.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved