In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Vrijthof-Vrijthof Express

De deelnemers van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge kunnen kiezen om in 2022 op bijzondere wijze naar Maastricht gebracht te worden. Zowel op vrijdag als zaterdag rijdt de Vrijthof-Vrijthof Express speciaal voor de Challenge van Tilburg naar Maastricht. Graag stellen we je deze bijzondere trein, de Karel, even voor.

Even voorstellen

Eigenaren van De Karel Rocks zijn Dennis & Franki Münninghoff uit Drunen. Ze werken beiden in de IT branche en verkopen gespecialiseerde software voor onder meer de grootschalige fitnessindustrie in 14 landen. In Nederland maken klanten als Basic Fit en Fit For Free gebruik van hun software.

Samen runnen ze ook Rockpodium.com .  Samen runnen ze ook Rockpodium.com. Een organisatie die podia, licht, geluid en artiesten levert tijdens inzamelacties van goede doelen en lokale non profit evenementen.

Dennis en Franki leven volgens het motto: Wat je geeft, krijg je terug. Het heeft hen onder meer ‘De Karel’ opgeleverd.

Ja, ik wil
Het is december 2006 als in het glazen huis van Serious Request in Utrecht een stel elkaar het ja woord geeft. Het zijn Dennis Münninghoff en Franki
Waldron uit Drunen. De huwelijksceremonie voltrekt zich voor de ogen van 3FM dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom , Sander Lantinga en vele duizenden
toeschouwers. Vanaf dit moment hebben de Drunenaren hun hart verpand aan goededoelenacties .

een trein!
Als eind 2014 NS een oude treinwagon veilt voor Serious Request laat Dennis opnieuw van zich horen. Als hoogste bieder kan hij uitzien naar de wagon met complete bar, keuken en koeling.

Vervelend nieuws
Korte tijd later volgt een naar bericht. In de oude wagon zit asbest en NS mag het treinstel niet uitleveren. Treinenliefhebber Dennis staat hierdoor ondanks alle voorbereidingen om de oude wagon in zijn tuin te plaatsen met lege handen.

Denken in mogelijkheden
NS wil Dennis het geld voor de wagon terugstorten nu het veilingobject niet geleverd kan worden. Daar wil de weldoener echter niets van weten. Dennis
wil dat het geld alsnog naar het goede doel gaat en gaat met NS in gesprek of er andere mogelijkheden zijn. Want een eigen treinstel bezitten, dat lijkt hem wel wat.

En dan gaat de Mat’64 uit bedrijf
Als het uit bedrijf nemen van de Mat’64 in het nieuws komt, is Dennis toevallig met NS in gesprek. Hier ontstaat het idee om een eigen trein te
gaan rijden. Nu de ‘ Apekop ’ uit het dienstrooster gaat, lijkt die droom voor Dennis opeens realiteit te kunnen worden.

De aanhouder wint
Na een lang traject van bijna 5 jaar is het nu zo ver dat een Mat’64 door NS beschikbaar is gesteld voor de uitvoering van dit idee. Trein 466 is na
een grondige check en opknapbeurt gereed om ingezet te worden.

Een nieuwe naam, een nieuwe koers
Onder de noemer De Karel gaat de Apekop een nieuwe levensfase in. Dennis en Franki waren op zoek naar een oer Nederlandse naam voor een oer Nederlandse trein. Omdat Dennis zijn vader Karel heet en jaren heeft gewerkt bij de Struktongroep (het voormalig Spoorweg Bouw Bedrijf) was de keuze snel gemaakt.

Rijden op afroep
De trein blijft op afroep rijden. Op elke denkbare route van het hoofdnet. Alle ritten gebeuren volgens afspraak met de verkeersleiding van ProRail, die de bijzondere trein inpast binnen de huidige dienstregeling. Opbrengsten naar het goede doel De Karel is te huur voor particulieren en bedrijven. De opbrengst gaat naar het goede doel. Hiervoor heeft Dennis stichting De Karel opgericht.

Doelstellingen stichting De Karel
Een icoon van het Nederlands spoor in ere houden

  • We zorgen voor goed onderhoud
  • De originele vormgeving wordt behouden onder de nieuwe vormgeving
  • We hebben toegang tot het Nederlands spoor, zodat de trein kan blijven rijden

Financiële middelen voor langere tijd garanderen

  • Er is een jaarlijks budget beschikbaar voor onderhoud en stalling
  • Andere bedrijven dragen bij in natura (catering, uitstraling, onderhoud)


Opbrengsten gaan naar het KWF

  • Opbrengsten worden gegenereerd door sponsorritten
  • Bij evenementen wordt de trein ingezet als pendeltrein
  • De opbrengst is voor het KWF
  • Onderhoud e.d. betalen de eigenaren uit eigen middelen.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Challenge All rights reserved