In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Ad van de Wouw ziet sporten op leeftijd als een kadootje

De leeftijd tussen de oudste en jongste deelnemer aan de Vrijthof Bike-Challenge is precies 60 jaar! Daar waar Mees Alting (11 jaar) de jeugd vertegenwoordigt, doet Esbekenaar Ad van de Wouw dat met de senioren (71). Maar hij ziet sporten op leeftijd niet als een kunst, maar vooral als een kadootje. Zo liep hij onlangs nog de halve marathon van Noordwijk en wil hij als training nog naar zijn broer Piet in Zeeland fietsen. En of het nog niet genoeg is: de Ronde van Vlaanderen pakt hij ook nog even mee.

‘Ik voetbalde tot mijn 40-ste,’ blikt hij terug. ‘Daarna richtte ik me op de meer individuele sporten, zoals schaatsen, mountainbiken en hardlopen. Dat ik dat op mijn leeftijd nog kan doen is tocht prachtig? Enkele maanden terug finishte ik nog samen met mijn zoon bij een runningtrail in de Ardennen.’

Ad geeft aan dat zijn uitdaging voor de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge zowel bij de sportieve uitdaging ligt als bij het goede doel van het KWF, die strijdt tegen een ziekte die zijn familie ook niet ongemoeid liet.

Bij de Bike-Challenge op 20 april neemt hij zich voor om zijn krachten goed te doseren. De snelle vertrekkers, zoals ook zijn broer Jos en neef Rein van de Wouw, laat hij lekker vooruit rijden, het finishen is die dag zijn belangrijkste doel.

We wensen ook Ad veel suc6 en wil je hem nog sponsoren? Dat kan natuurlijk altijd!  Klik dan hier.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved