In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Mariëtte Meulenbroeks rent 100 km tegen kanker

Mariëtte Meulenbroeks (54) uit Lage Mierde weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om als kankerpatiënt ondersteuning te krijgen. ,,Ik kreeg er tien jaar terug mee te maken, het was net alsof er een bom in mijn leven ontplofte,” blikt ze terug. ,,Gelukkig had ik baat bij alle kennis die door onderzoek opgebouwd is, maar daarna moest ik mijn leven vanaf een nulpunt weer opbouwen. Sporten en bewegen heeft me daarbij zeker geholpen. Nu willen we het KWF gaan ondersteunen om verder onderzoek mogelijk te maken want deze ziekte is nog lang niet weg. Daarom neem ik deel aan de Vrijthof-Vrijthof challenge en organiseren we ter voorbereiding op 6 maart een wandeltocht, trailrun en canicross."

Ook Francien Kuijken (59) uit Hooge Mierde weet uit eigen ervaring wat het is om tegen kanker te knokken. ,,Toen ik ermee te maken kreeg had ik er eerder al mijn vader aan verloren en ook mijn zus had ermee te maken,” zegt ze. ,,Toen ik te horen kreeg wat er aan de hand was dacht ik meteen aan mijn vier kinderen. Het geeft enorm veel steun als anderen met jouw strijd meeleven. Ik voel me gelukkig dat ik het overleefd heb, maar dat is niet voor iedereen een zekerheid, daarom wil ik me er ook voor inzetten dat anderen in de toekomst geholpen kunnen worden.”

Mariëtte en Francien zijn beiden lid van de dorpslopers uit Hooge Mierde die zowel met een hardloopgroep (in estafette) als met een wandelgroep deelnemen aan de Vrijthof Challenge 2022.

In de voorbereidingstocht op 6 maart kunnen de wandelaars kiezen voor 5-10-15 kilometer, hardlopers in een trailrun voor 10-15 of 25 kilometer. De canicross (baasje met hond) start om 11.00 uur. 

Het inschrijfgeld van de deelnemers (tien euro en 5 euro tm 12 jaar) gaat naar het KWF die het besteed voor onderzoek naar kanker.

Wandel en loopgroep De Dorpslopers bestaat nu vijftien jaar en in die vijftien jaar gebeurde er veel: leuke en minder leuke dingen. Er werd veel gesport en op die manier aan gezondheid gewerkt, maar het kon niet voorkomen dat ook enkele leden met kanker te maken kregen. Gelukkig voor hen is het onderzoek naar genezing van kanker al ver gevorderd en kunnen er telkens nieuwe vindingen worden gedaan. Maar ze weten ook dat niet iedereen dat geluk heeft en dat je er nog steeds aan kan overlijden. Om verder onderzoek naar de genezing van kanker mogelijk te maken gaan zij zich uitermate inspannen. Allereerst doen ze dat met de organisatie van hun wandeltocht, trailrun en canicross waarvan start en finish bij de Spartelvijver aan de Weeldsedijk is. De routes zijn geheel uitgepijld en daardoor makkelijk te volgen. Na afloop is er voor elke deelnemer een kop warme soep. 

Voor zowel de wandeltocht als de run kan er gestart worden tussen 8.00 en 14.00 uur. Naast het sportieve deel is er voor de toeschouwers ook een kleine markt waar bij een enveloppenkraam bijzondere prijzen te winnen zijn. De prijzen zijn gesponsord door de plaatselijke middenstand waardoor ook hier de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. 

Voorinschrijven voor de wandeltocht, trailrun en canicross kan door een mail te sturen naar leoavendonk@gmail.com. Deelnemers die ter plekke nog af moeten rekenen wordt gevraagd dit zoveel mogelijk cash te doen i.v.m. beperkte pin-mogelijkheden.

 

Op de foto: Francien Kuijken (l) en Mariëtte Meulenbroeks (derde van l), geflankeerd door Leo van Avendonk en Sjef Verbaandert

 

 

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved