In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Leo Alkemade steunt de KWF Vrijthof-Vrijthof bike challenge

01-10-2018

Op het moment dat Leo Alkemade hoorde van de KWF Vrijthof-Vrijthof Challenge, was hij meteen enthousiast om er zijn bijdrage aan te leveren.

Leo zet zich in om het evenement breed onder de aandacht te brengen, maar daarnaast heeft hij zich ook voorgenomen om de Challenge zelf ook te rijden. We zijn uiteraard zeer benieuwd of het hem gaat lukken om de afstand te volbrengen. Op dit moment wensen wij hem veel succes in de voorbereiding en wellicht kan hij daarbij gebruik maken van de trainingsadviezen van Henk Baars. 

De geboren en getogen Brabander Leo Alkemade woont in Tilburg, is getrouwd en is vader van 4 kinderen. Na 1 jaar Musicalopleiding aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool maakte hij de overstap naar ‘de kleinkunst opleiding van het zuiden’ De Konings Theateracademie in ‘s-Hertogenbosch en in 2001 studeert hij af.

Na 5 theaterprogramma’s met Alkemade & Bloemen verkiest Leo Film en Televisie boven het theater.

Hij was onder andere te zien In Shouf Shouf Habibi, Smeris, Missie Aarde, Popoz, Tuintje in mijn Hart, Huisvrouwen bestaan niet, Rare Jongens en, het mede door hem geschreven comedyprogramma, Sluipschutters.

Daarbij was hij deelnemer aan Expeditie Robinson en wederom één van de Foute Vrienden in het aankomende nieuwe seizoen van het gelijknamige programma.

Naast zijn werk als acteur en schrijver is Leo fervent windsurfer.

Op dit moment werkt hij aan zijn eigen speelfilm ‘Champagne’, is hij succesvol kandidaat geweest in het populaire televisieprogramma It Takes 2 geweest, draait hij binnenkort wederom voor Kanniewaarzijn en heeft hij net het snot voor de ogen gereden in de eenmalige aflevering Tour de Celeb waar hij een van de zware etappes uit de Tour de France gereden heeft voor de Nierstichting.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved