In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Koning Berry wil vooral de finish halen

In februari 1986 werd voor de tweede keer in twee jaar tijd de Elfstedentocht gereden en heel Nederland zag er Evert van Benthem naar eeuwige roem snellen door opnieuw winnend over de streep te komen. Maar in het spoor van deze schaatsende veeboer streden nog 16.000 deelnemers meer om de finish te halen. Onder hen bleek een echte prins te zijn, nu onze huidige koning: Willem Alexander.

Onder de naam van WA van Buuren reed hij in eerste instantie incognito mee, maar zijn deelname ging natuurlijk al snel als een lopend vuurtje rond.

Bij de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge op 23 april zal WA van Buuren niet aan de start staan, maar er is wel een Koning onder de deelnemers. Sterker nog, een Koning die dit jaar wel eens Keizer zou kunnen worden.

Voor Berry Vingerhoets uit het team van Geert-Jan De Kok is het fietsen zijn tweede hobby na het gildeleven bij het Sacramentsgilde in Hulsel. De verkoper van machines klimt in zijn vrije tijd graag op de fiets samen met zijn maat Peer Vrijsen en ze reden eerder al enkele keren Scherpenheuvel-Hapert. Nu zijn ze toe aan de volgende uitdaging, waardoor Maastricht-Hilvarenbeek er voor hen wel in moet zitten, zo verwacht Berry.

Maar in september van dit jaar richt hij zijn pijlen ergens anders op: dan staat in Hulsel weer het 3-jaarlijkse Koningschieten op het programma. De schutters gaan dan de slag met elkaar aan wie de Koningsvogel kan vellen en dat lukte Berry de laatste twee keer. Nu zegt het gildereglement dat wie zich driemaal achtereen tot Koning schiet, de titel Keizer verwerft. Dit is een titel die je je leven lang meedraagt (in tegenstelling tot de koning die er elke drie jaar opnieuw voor moet knokken).

Maar op 23 april blijft de kruisboog van de Koning even liggen en worden de pijlen op de 150 kilometer gezet. Het spreekt voor zich dat we Berry in 2022 tweemaal succes wensen.

klik hier om Berry te sponsoren bij zijn uitdaging

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved