In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Als Joris fietst, rijdt vader Johan altijd een beetje mee

In het laatste deel van de Vrijthoftocht, ter hoogte van Reusel, wordt een bijzonder monument gepasseerd: het monument ter nagedachtenis aan Johan van der Heijden. Deze Hulselnaar, die veel te jong aan kanker overleed, was een groot inspirator van de fietssport. Tevens was hij een van de grondleggers van de mooie ATB route van Luijksgestel tot Reusel, waar we in de Vrijthoftocht ook graag gebruik van maken.

Nu Johan er niet meer is, fietst wel zijn zoon Joris mee: het is niet moeilijk te raden wat zijn motivatie is in deze tocht voor het KWF.

Niet iedereen die ter hoogte van de Brandtoren in Reusel het monument passeert zal er voor stoppen, maar het respect voor wat Johan naliet, hoeft er niet minder voor te zijn. Iedereen die Joris nog graag extra wil ondersteunen in zijn tocht kan dit doen door hem op te zoeken bij de deelnemers.

Johan was een van de grondleggers van fietsvereniging RWC uit Reusel en hij was vaste deelnemers bij de langere tochten in de regio, van Diekirch-Valkenswaard tot Scherpenheuvel-Hapert. Het is daarom zeker te veronderstellen dat deze Vrijthoftocht hem ook op het lijf geschreven zou zijn. Maar het mag niet meer zo zijn.

Wil je Joris sponsoren bij zijn Challenge? Klik dan hier.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved