In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

John Smetsers fietst met de gedachte aan schoonzus Katrien

Onder de vele honderden bijzondere verhalen die schuilen achter de drijfveren van de deelnemers aan de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge, mag die van John Smetsers uit Hilvarenbeek niet onvermeld blijven.

In 2019 nam hij ook deel aan de tocht met als belangrijkste motivatie om geld bijeen te brengen voor het KWF omdat zijn schoonzus Katrien Merckx ernstig ziek was. Helaas wist zij de strijd niet te winnen en in januari 2020 overleed zij op 46-jarige leeftijd.

“Als iemand die zo midden in het leven staat deze ernstige ziekte krijgt, wil je er alles voor doen om dat te genezen,” zegt hij. “Natuurlijk krijgen we Katrien er niet mee terug, maar er zijn ook na haar nog veel mensen, ook in mijn kring, die hetzelfde risico lopen. Daarom hebben we bij de uitvaart in de kerk in Oirschot een collecte voor het KWF gehouden. De kerk zat toen nog bomvol en de collecte bracht vele honderden euro’s op. Daarnaast is er gecollecteerd in de buurt waar Katrien woonde, dit zorgde voor een bijzondere financiële bijdrage. Het oorspronkelijke doel was om de volledige collecte in te zetten bij de geplande Samenloop voor Hoop in Oirschot. Corona heeft de doorgang van dit KWF evenement echter onmogelijk gemaakt waardoor er een nieuw doel voor het KWF gezocht werd. Dit nieuw doel is nu gevonden.”

John heeft de opbrengst van deze collecte nu ingebracht voor de VrijthofVrijthof bike-challenge, waardoor die rechtstreeks naar het KWF gaat.

“Hiermee hebben wij gedaan wat we Katrien beloofd hebben,” besluit hij.

Bij deelnemer John Smetsers is te volgen hoe het verder verloopt met zijn sponsoractie en ook kun je hem daar nog verder steunen.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved