In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

De Baars Bikers

Nadat in de jaren negentig de ATB zijn intrede deed, ontstond er ook interesse om het fietsen op de ATB als sport op te pakken.

In Hilvarenbeek en omgeving had Henk Baars veel ervaring in het veldrijden en mede door zijn kennis van materiaal en ondergrond (onverhard) werd hij een spil in deze nieuwe sport. Door zijn contacten met andere sporters en liefhebbers richtte hij een eigen atb-groep op: de Baars Bikers. De atb’ers in deze groep hebben allen dezelfde passie: op een mooie manier bezig zijn met de sport. In de buitenlucht en altijd met respect voor mens en natuur.

Om aan te sluiten bij de Baars Bikers ligt er enkel de drempel dat je moet kunnen fietsen en enigszins bij hen in het spoor te blijven. Het niveau binnen de atb-groep is van gevorderd toerfietser tot recreatief wedstrijdfietser. Regelmatig sluiten er gastrenners aan, zoals de gebroeders van Poppel.

Om aan te sluiten bij de Baars Bikers is er geen registratie of lidmaatschap noodzakelijk. Er wordt wel verwacht dat je op een positieve manier de waarden van de groep mee uitdraagt: sporten met respect voor elkaar, ook met respect voor andere verkeersdeelnemers en voor de natuur.

Het deelnemen aan toertochten in eigen omgeving werd binnen de groep van de baars-Bikers al snel gecombineerd met deelname aan duurtochten in het buitenland. De Swiss bike-masters en de Dolomiti superbike waren jarenlang populair en de afgelopen jaren ook de ATB wedstrijden in Duitsland. Een aantal Baars Bikers rijdt competitief een serie wedstrijden in Duitsland/Benelux (RWP cup). Anderen nemen vooral deel aan de trainingen.

Getraind wordt er elke donderdagavond, vertrek om 19.00 u nabij sportpark de Alsie in Diessen. Op zondag wordt er op dezelfde plek om 8.00 u vertrokken voor tochten van 80-150 km. Vaak is een toertocht in de regio opgenomen in die rit. Vanuit het motto ‘samen uit samen thuis’ ligt er altijd een verantwoordelijkheid naar elkaar.

Wil je graag eens aanslutien bij deze ATB groep, eventueel tijdelijk in de voorbereiding naar deze Challenge, overleg het dan met een van de leden of kom naar het vertrek van de aangegeven trainingen.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved