In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Informatie over de Vrijthof-Vrijthof app

Op 20 april kun je je live laten volgen door middel van een app. Jouw volgers zien dan op de kaart exact waar je bent en kunnen zo ook inschatten wanneer je ongeveer een bepaald punt zult passeren. Wij raden alle deelnemers aan deze app te downloaden en gebruiken. Hieronder een korte omschrijving van de werking van de app.

Installatie
Via de link onderaan deze pagina kun je de Sporthive Live app van MyLaps downloaden voor zowel Android als IOS-toestellen. Deze app geeft toegang tot meerdere sportevenement, maar als je via de link de app installeert kom je na het openen direct bij de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge uit. Kies daarna voor 'ik ben deelnemer'. 

Klik vervolgens op 'live tracking' of 'live volgen van deelnemer'. Om gevolgd te kunnen worden moet je je registreren met je e-mailadres of direct inloggen via je Facebook-account.

Nu moet je nog je GSM koppelen aan je startnummer. Dit doe je door 'deel jouw race live' te kiezen. Vul bij bib-nummer, je startnummer in en vervolgens je geboortedatum. In het volgende scherm activeer je GPS-tracking. 

Tenslotte kun je aangeven wie je mag volgen. Als je alleen bepaalde mensen je race wil laten volgen, dan moet  kies je voor PIN. Zorg ervoor dat je deze PIN met die personen deelt voor de race.

Op de dag van de Challenge is het belangrijk dat je voor de start, de knop 'start' gebruikt om het tracken te activeren.

Houd rekening met het volgende

  • de software denkt in eerste instantie dat iedereen om 8:00 start en zal vanaf dan iedereen op het parcours rijdend laten zien, ook al zijn ze nog niet gestart. Pas als je daadwerkelijk op het parcours rijdt komt je weergave op de kaart overeen met de werkelijkheid;
  • nadat je bent gestart wordt je positie uitsluitend getoond als je je op het parcours bevindt. Als je een bypass-route neemt tussen twee posten, wordt je dus NIET weergegeven op de kaart.

Extra functionaliteit
Je kunt tijdens de Challenge vanuit de app selfies maken die je direct kunt delen met je volgers.

Downloads

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved