In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Hardlopend van Vrijthof naar Vrijthof

Zaterdag gaan er ook negen hardlopers van Achil van start in Maastricht voor hun ultieme sportmoment.

De ‘Vrijthofroute’ is voor de langeafstand lopers van Achil al een bekend terrein: al in 1997 liepen ze deze route in twee dagen. Maar vanaf 2012 kwam dit initiatief stil te liggen. Met de huidige Vrijthof-Vrijthof Challenge is deze hardlooptocht weer opgestart, waardoor er op zaterdagmiddag negen lopers hopen te finishen in Hilvarenbeek. Ze zijn daarvoor dan twee dagen onderweg geweest.

“In totaal liepen we al tien maal de route vanuit Maastricht,” vertelt Joes Vermeer, de enige die aan alle edities deelnam. “In een iets latere periode zijn we ook nog op andere plekken, zoals Tongeren gestart, de afstand was dan wel hetzelfde.”

De Beekse lange-afstandspecialisten vertrekken op vrijdagochtend met de auto vanuit Hilvarenbeek naar Maastricht en ze hopen daar om 10.00 uur de hardloopschoenen aan te hebben. In het Belgische Achel zijn zij aan het einde van de eerste dag halverwege en na een overnachting daar wordt op zaterdag de route vervolgd. Van de negen deelnemers zijn er vier die de afstand als duo afleggen en vijf die de afstand in zijn geheel lopen.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved