In actie voor KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge in actie voor het KWF

Mirella van Gisbergen knokt zich naar het Vrijthof

Wandelen lijkt door Corona van een stille hobby naar een van de grootste vrijetijdsbestedingen te zijn gegaan. Maar wie de komende tijd mensen flink door ziet stappen, kan zomaar de deelnemers aan de Vrijthof Challenge zien die aan het oefenen zijn. Een aantal bikkels heeft zich voorgenomen om de afstand van het Vrijthof in Maastricht naar het Vrijthof in Hilvarenbeek in twee dagen te gaan wandelen. En het goede nieuws: er is nog plek voor nog een aantal wandelaars.

Onder de deelnemers die die onlangs ingeschreven hebben voor de tocht die op 23 april plaats vindt, is ook Mirella van Gisbergen uit lage Mierde. Bij de eerste editie van de Vrijthof Challenge in 2019 behoorde ze ook tot het selecte groepje dat de afstand van Maastricht naar Hilvarenbeek in twee dagen liep. Ook dit keer is ze erbij, maar toch met een geheel andere mindset.

"In 2019 nam ik aan deze wandeltocht deel omdat ik nou eenmaal graag wandel en mijn man Hans nam er deel aan de challenge met zijn mountainbike. Het was een enorm mooie ervaring, maar wel erg pittig. Vooral de lange stukken langs enkele Belgische wegen waren zwaar maar met het de Beekse toren in zicht viel dat allemaal weg." 

Maar nu, bijna drie jaar later ziet de wereld er voor Mirella ineens anders uit. Haar schoonbroer knokt tegen kanker en deze ziekte bereikte ook haarzelf. Ondanks de behandelingen, waar ze op dit moment nog mee te maken heeft, gaat ze de uitdaging opnieuw aan. Op dit moment is ze een van de ruim zeventig wandelaars en (estafette) lopers die zich aan het voorbereiden zijn voor deze goede doelentocht die geld bijeen brengt voor het KWF.

" Mijn man neemt ook weer deel en ik wil dit ontzettend graag voltooien. Daarom hoop ik dat het me opnieuw lukt om Hilvarenbeek te bereiken," zegt ze.

Ook Marcel Verhoeven uit Diessen is er opnieuw bij als de Vrijthof-Vrijthof Challenge voor de tweede maal van start gaat. Hij slaagde er opnieuw in om vanuit Diessen een heel team op de been te krijgen, team De Stappers. "Wij gaan weer dezelfde route volgen als in 2019," kijkt hij al vooruit. "Dat betekent 101 kilometer lopen in twee dagen. In de buurt van Beringen hebben we dan een overnachting en beide dagen willen we rond zes uur in de ochtend starten." Marcel, die met zijn groepje elke drie weken een lange tocht ter voorbereiding loopt, heeft er vertrouwen in dat het hem ook dit keer gaat lukken om de finish te halen.

Ook vanuit Hooge en Lage Mierde wordt er druk gewandeld in de voorbereiding naar de Vrijthof-Vrijthof Challenge. Marian van der Heijden heeft er vanuit de Dorpslopers een heel team bijeen gekregen en ook daar wordt al flink getraind. "Wij lopen met de Dorpslopers vaak tochten naar de Heilige Eik en de Weebosch, dit doen we dan meteen maar heen en terug om aan de kilometers te komen," laat ze weten.

De Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door

© Vrijthof-Vrijthof Bike challenge All rights reserved